Kékfelhő és Dani blogja

Egy hétköznapi család hétköznapi életét éljük harmasban, kis otthonunkban. Ez a blog rólunk szól, így lehet, hogy más unalmasnak találja majd, nekem ez az Élet. :)

Utolsó kommentek

  • Azurka: Szia Kékfelhő! Mi van Veled mostanában? Nem nagyon látlak a Porontyon sem, remélem, nincs semmi ba... (2007.08.26. 22:12) Dani elment
  • Kékfelhő: Persze, írok, megint untatlak egy kicsit az életemmel :) Örülök, hogy te is olyan hurrá-optimista ... (2007.03.14. 09:31) Tavasz van! :)
  • PinkPanther: Orulok hogy irsz megint :))) Hajraaa, miert ne lehetne kertes hazatok, kulon gyerekszoba, haloszob... (2007.03.13. 17:25) Tavasz van! :)
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Süni, Dani és a csillagok

2007.03.30. 11:06 | Kékfelhő | Szólj hozzá!

Szerdára szabadnapot vettem ki, mert szerettem volna a gyerekeket - és természetesen Danit - elkísérni a Planetáriumba. A műsor címe: Süni és a csillagok.

Süni szeretne az odújába egy csillagot, hogy az világítson. Ő és kis barátja, Egérke megkeresik ezért a bölcs Bagolyt (miért mindig a bagoly a bölcs?!), aki elmeséli nekik, miért nem lehetséges az, amit Süni szeretne.

Aranyos, játékos formában tanítja meg a műsor a gyerekeknek, hogy mik azok a csillagok, galaxisok, mi a naprendszer, a mi naprendszerünkben milyen bolygók vannak, és milyen lehetne ezeken az élet.


Már két napja készültünk arra, hogy elmegyünk közösen a Planetáriumba. Dani mindig azt hajtogatta, hogy én leszek a párja. :)
Az óvodában rövid reggelizés után öltözni kezdett mindenki, és indultunk lefelé az emeletről. Az épület előtt párba rendeződtek a gyerekek, és elhelyezkedtek a szülők, az óvonők és Erzsike, a gondozónő. Meglepően gyorsan indulásra készek voltunk. :)

Rövid séta következett a 103-as buszhoz. A gyerekeket - láss csodát, összesen 1 db felnőtt adta át a helyét a kicsiknek, senki más nem volt képes megemelni a fenekét! - betereltük a nagyobb beálló részbe, annyira zsúfoltan voltak, hogy ha egyikük véletlenül éppen nem is kapaszkodott, a többiek megtartották. A Planetáriumhoz érkezve több óvódás csoportba botlottunk, úgy tűnik, nem csak nálunk sláger most a naprendszer :)

Élvezetes volt látni, ahogy az előadás előtt a kicsik elhelyezkedtek azokban a hatalmas fotelekben, tekergették a fejüket a kupola felé, és zizegtek, mint a méhecskék. Ja, tényleg, mi amúgy is a Méhecske csoport vagyunk, talán nem véletlen :)

Amikor sötét lett a teremben, hirtelen csendben maradt mindenki, lélegzetvisszafojtva várták, mi fog következni. Amikor a műsorban leszállt az éj és megjelentek a csillagok, a gyerekek elragadtatott sutyorgását lehetett hallani mindenhonnan. Dani is csak annyit mondott: "Mennyi csillag! Gyönyöjű!". Amikor felettünk a vetített égbolt megmozdult - ahogy az idő előre haladtával haladnak az égen a csillagok - hirtelen hangosabbra fogták, és mindenhonnan döbbent hangok jöttek: "Mozog a székem. Jajj, mozog a székem!". Olyan édesek voltak, istenem. Eszükbe sem jutott, hogy felettük az égbolt változott, nem a szék mozdult meg. :)

Kábé 40 percig tartott az előadás, és a végén vidáman távozott mindenki. Remélem legközelebb is viszik őket Planetáriumba, biztos van még pár, óvódásoknak szóló műsor.

(A kép forrása: a Planetárium honlapja)

A bejegyzés trackback címe:

https://kekfelho.blog.hu/api/trackback/id/tr3252617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása